Det handlar om att vara bestämd.

Hej nu är jag här igen..

Har badat rastat ragge och fixat lite.
snart ska jag åka på lite äventyr..

Jag tänkte att jag skulle dela med mig lite om mina erfarenheter kring mina 3 månaders resa med xtravaganza, har fått lite frågor osv och jag hoppas att de kanske kan hjälpa nån på traven.

När jag började med sopporna var jag så rädd tänk om detta inte funkar, tänk om allt bara blir ett fiasko.. tänk om jag misslyckas.
Jag hade ju tidigare misslyckats med allt annat kände jag.
Dagarna gick och allt flöt på, de var enklare än vad jag trode faktiskt..
sakta men säkert började jag tro på mig själv fan sara jag klarar faktiskt detta.. starkare för varje dag..
Att skriva i bloggen blev en stor hjälp för mig att läsa lena, saras, theans, soulsisters bloggar var den största inspirationskällan och fortfarande är.. jag är så stolt över dem alla.

Min första vägning var så enormt nervös.. domen skulle komma.. den visade nästan 12 kilo, jag blev så glad att jag faktiskt började gråta.. de var på hälsomässan och xtravaganzas fina hälsokonsulter som var där just den dagen grattade mig, det var så stort för mig.

Eftersom jag har en stor familj visste jag att jag skulle utsättas för frestelser.. kalas, fester julafton nyår osv.
Det första kalaset jag gick på var min syster Bellas.. jag satt med min shake.. såg när alla fikade och njöt av pajer mm.
Jag kände mig stoltare än någonsin.. Jag tror att det är viktigt att utsätta ig för frestelser.. för efter sopperna och när man når målvikten är de viktigt att inte gå tillbaka till gamla vanor, och genom att hela tiden vara på plats på kalas fester osv kan man kolla lite vad kan jag äta sen av de som bjuds.. man lär sig något anser jag det som.

Julen ja..
Många tyckte jag var lite knäpp när jag valde att inte börja äta julperoden..
Men jag ser de som att de är viktigare att ta halfarten i lugn takt.. under julen bjuds de på så mycket att när man inte ätit på länge kanske de slinker ner mera än vad man igentligen behövt och jag kände de att jag har inte börjat äta ännu och börjar jag under jultiden så har jag inte lärt mig tillräkligt om vad som är hälsosamt, lagom och tillräckligt, för att slippa frossa, jag kanske skulle ha hållt det på en lagom nivå de vet man aldrig haha.

Visst har det varit tufft i bland, många sociala saker som att gå på restaurang ta sig ett glas vin osv har fallit bort från planerna under denna tid.
Men de handlar om en sån kort period av sitt liv.
och går man igenom detta så ser man oxå skälen till att inte gå tillbaka till sin övervikt.
Man ser fördelarna med att bli mindre, den största fördelen är att man tror mera på sig själv, även om min kropp blivit mindre och jag förändrats i det yttre är jag mera stolt och mera lycklig för den innre förändringen.. för de är inte bara kroppen som förändras och jag tycker det är viktigt att lyfta fram de en hel del.

Är man bara bestäm och tror på sig själv lyckas man med allt här i livet.. de finns alltid motgångar de har det alltid gjort oavsett vilka mål man har i livet.. men de handlar om att övervinna dem och kämpa vidare.
Lycka kommer inte av ett bra utseende eller en perfekt kropp  lycka kommer när man mår bra, när man trivs, accepterar och älskar den man är.. det är då man  tillåter  sig själv att känna mera lycka tro mig jag vet.

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, du är så otroligt stark som stod emot alla frestelser under julen. Själv så hade jag ju planerat att äta i december, och det gick mycket bra de första 3 veckorna. Sista veckan så visste jag ju att jag snart skulle börja pulvra igen, så då passade jag på. Men det var ett mycket medvetet val, och ingenting slank ner som jag inte hade bestämt mig för innan. Fan vad vi är bra!! Jag blir också otroligt inspirerad när jag läser era bloggar och ni kommenterar i min, det ger liksom en kick. Ja, du fattar vad jag menar. 2009 är vårt år!! Massor av kramar

2009-01-08 @ 12:37:00
URL: http://zitalena.blogspot.com/
Postat av: Lindha

Hej! Du är en så inspiration för oss andra och ditt inlägg gav mig lite mer jävlar anamma!! Började m Cambridge i tisdags och är inne på min tredje dag. Hade det riktigt jobbigt igår men jag ska banne mig klara det här. Då är det perfekt att läsa din och andras bloggar för pepp. Du är så duktig och jag hoppas nå de resultat som du gjort. Kramkram!!

2009-01-08 @ 12:42:34
Postat av: Sara

Det var fint skrivet! Just det där med att det inte bara är det yttre som förändras utan även det innre. Jag märker att genom den här resan har jag blivit strakare och fått bättre självkänsla. Det började som alla andra dieter med att jag kommer säkert att misslyckas men jag vet inte vad som hände den här gången kanske var det den mental träningen, stöd från er och XV?

Det var ett smart beslut av dig att hoppa över alla julmat. Även fast jag har hållit på ett tag så har det varit jobbigt under julen med alla frestelser som serverats. Jag har nog gått upp 1 kg under julen. Men det håller jag på att jobba av.Kram på dig Sara!

2009-01-08 @ 15:03:54
URL: http://seproo.blogspot.com
Postat av: Soulsister

Tack snälla Sara...jag kan själv inte förstå att jag är en inspiration för andra. För mig (som läser din blogg dagligen) är du ju en oerhört sporre!

Och jag ser ju din förvandling dagligen, du liksom bara krymper!Du o Lena är mina ledstjärnor just nu

kram

2009-01-08 @ 21:43:20
URL: http://www.soulsistersdiary.com
Postat av: Linda

TACK Sara för detta inlägg. Jag behövde läsa det, jag som just börjat! Du ger mycket inspiration.

Ikväll provade jag kycklingen - den var ok men inte mer ;-)kram L

2009-01-08 @ 21:57:26
URL: http://lindasxtravaganza.blogg.se/
Postat av: Thean

Va roligt att läsa att man varit en inspiration för dig, det dök upp ett leende i mitt ansikte när jag läste det :-)Tycker du gjorde ett bra val att inte äta över jul när du ändå inte kände dig redo. Ja det gäller att man tror på sig själv annars funkar det inte helt enkelt, positiva tankar!!! :-)Jag är så imponerad av att jag nu känner på smaken och i magen vad som är bra mat och inte. Har varit så kass i magen över jul och då har jag ändå inte ätit mycket fet mat utan hållt mig väldigt bra till den bästa maten för mig, nåja 2 prinskorvar fick gå ner :-) upptcäkte igår att min favoriträtt pannkaka kan jag inte äta mer, fy vad det smakar margarin uscha Härligt kämpat Sara är så roligt att se att du får sådana bra resultat och att du blir sååå snygg ;-)kram!

2009-01-09 @ 11:26:43
URL: http://thean.bloggsite.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0